Ishtars 7 navne, ifølge en Sumerisk/Babylonisk hymne:
Mit fornavn er jeg, Ištar fra Himmelen,
Mit andet navn, Landenes Herskerinde,
Min tredje, Damen der får himlen til at ryste og underverdenen,
Min fjerde, flammende ild, der [ ….. ] kamp,
Min femte, Irnina [ ….. ],
Min sjette, Hun der alene er en helt,
Mit syvende navn, elskerinde af Eulmaš.

Det forståes at Ishtar også er Inanna; i beretningen ‘Enmerkar vs. Herren af Aretta‘, hvor Enmerkar en endnu et synonym for ‘Nimrod’, gør han krav på Inanna/Ishtar der er hans søster og stadig befinder sig i Aretta, efter alle andre var udvandtret til Sinear/Kaldæa. Hun blev Nimrod, broderens, kone og guddom, han byggede et tempel til hende næsten lige så prangende som ‘Enki’s’.
Hun blev til den Græske ‘Afroditte’ der er den Romerske ‘Venus’, således har hun altid været frugtbarhedens gudinde, i Nordisk mytologi ‘Freja’, i Egypten hed hun ‘Isis’; et fun fact på de damer er, at de alle vises med en krigerisk natur, Vi kender vel alle ordspillet “Love is a battlefield!”.
Frugtbarhedsgudinder har en oprindeligt to højtider, solens genfødsel den 25 december, den dag der senere er blevet ‘guds søns dag‘, samt den højtid der hænger på forårsjævndøgn, i danmark kalder vi den påske, i engelsk talende lande bære den stadig navnet på gudinden der fejres her ‘Easter/Ishtar’, sexorgierne er taget ud men påskeharen der ligger påskeæg, eksisterer stadig og viser med alt tydelighed hvor højtiden oprindeligt stammer fra, det var da Konstantin transformerede det Romerske imperium til ‘Kristendommen’, at påsken blev associeret med Jesus.
