SommerSolhverv

Når vi på vores tur rundt om solen rammer 4 specifikke dage, bimler og bamler det rundt omkring på jorden i gamle, vi kalder dem religiøse, opsætninger, indelukker, templer, solure eller kalendere. Det er fordi det i gammel tid var god skik at holde øje med de dage så de kunne rette ind efter hvilken årstid de befandt sig i og kunne forberede den tid der var på vej.
Sommersolhverv er én af dem, den dag jordens akse står vinkelret på solen, som du kan se på billedet er det ikke den samme dag som jorden er længst væk fra solen.
Bemærk endvidere at der på billedet rundt om jordens Nord/Syd akse er ligesom en angivelse af at aksens position selv drejer rundt, det gør den faktisk

Billede fra en artikel om sommersolhverv på dmi.dk, du kan tilgå den her og finde alle solhverv og jævndøgn frem til 2049.

Der derude i verden utallige tilkendegivelser af at mennesker i oldtiden havde virkeligt godt styr på verdenshjørnerne og årstiderne.
I det sydlige England cirka 140 kilometer sydvest for London, den menes at være bygget for 5000 til 5500 år siden, den viser præcist sommer og vinter solhverv, samt forårs og efterårs jævndøgn.
Disse fire dage har altid, så længe mennesket har eksisteret, haft særlig opmærksomhed, og vi har da også stadigt fester eller højtidligheder der hyller hver og én af dem.





Adams kalender som som Michael Tellinger kaldte den, er efter bedste overbevisning, den ældste helårs kalender vi kender til, præcis som Stonehenge viser den de fire højtidelige dage sommer og vinter solhverv, samt forårs og efterårs jævndøgn.
Adams kalender er beliggende i Mpumalanga regionen i Sydafrika, på linket her kan du blive yderligere informeret om det område.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait