Baphomet – (Bafomet

I kristen sammenhæng en statue af Satan

Baphomet består af en menneskekrop med bryster, der stikker en fallos op fra bukselinningen, en stav med 2 slanger, den har vinger som er den himmelsk, og højre hånd rækker 2 fingre op og 2 fingre ned, hvilket er det okkulte/esoteriske tegn for ‘det som er nedentil er ligeså oventil’. Det forstås som en afsløring af en hemmelighed, ‘okkult’ betyder hemmelig.
Den katolske kirke påstod at Tempelridderne tilbad Baphomet, der tilbage i 1307 hvor de startede inkvisitionen mod dem, fredag den 13 oktober 1307, deraf har vi udtrykket ‘fredag den 13.‘ Historien om Tempelridderne er at kong Phillip den 4. af Frankrig, skyldte Tempelridderne rigtig mange penge, og for at komme ud af den klemme spredte han rygter om ‘kætteri’, mange blev efterfølgende brændt på bål.
Skovguden Pan er også et gedemenneske, et menneske/dyr hybrid, det var faktisk én af de ting, de faldne engle legede med, dengang før vandfloden.
Én af de engle hed Azazel og Baphomet associeres ofte med ham og den jødiske historie om ‘syndebukken’.
I nyere tid er Baphomet blevet en billedlig udgave af det væsen den kristne verden kalder Satan.
Med Satan som hovedfigurkan fingrene der peger op henholdsvis ned, også angive at han ønsker sig jorden og vil også gerne overtage himmelen, så bode det nedentil og det oventil.

Det er altid interessant at se hvordan den Katolske kirke gør brug af de gamle hemmelige symboler, der på temabilledet øverst i artiklen, er det staven med slangerne, slanger er en dal af alle mytologier, slanger og drager, ofte associeret med hinanden. En fallos med 2 slanger er også alkymisternes (apotekernes; farmaceuternes) tegn. Da Israellitterne i deres 40 års ørkenvandring blev straffet af gud med en slangeplage, skulle Moses opstille en stav med en kobberslange på, midt i lejren, så hvis én blev bidt, kunne den se på slangen på staven og derved ikke dø af biddet. De civiliserende guder der oplærte mennesker i før oldtiden, kam altid i selskab med mange slanger, derfor finder vi i mange kulturer slanger i forskellige folklore/sagaer/historier, og ‘den fjerede slange’ er slet ikke så sjælden som man skulle tro.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait